09.11.2020

Обережно! Отруйні гриби!

Щоб не отруїтися дикорослими грибами дотримуйтесь наступних правил: 


1. Ніколи не кладіть у кошик грибів, яких не знаєте.


2. Уважно перевірте зібрані гриби перед тим, як починати готувати страву або робити заготівлі.

3. Не вживайте сирих грибів.


4. Відібрані гриби спочатку промийте та відваріть декілька разів у підсоленій воді (не менше трьох замін води) протягом 30 хвилин.


5. Готові страви з грибів зберігайте на холоді в емальованому посуді, але не більше як добу.


6. Гриби - не дитяча їжа, тому не давайте грибних страв малолітнім дітям. Не можна вживати грибів вагітним та жінкам, що годують груддю.



       Якщо після споживання грибів почуваєтесь погано чи помітили нездорові ознаки у своїх близьких (нудота, блювота, головний біль, галюцинації, біль у животі) чи будь яка інша симптоматика негайно викликайте "швидку допомогу".

 До її приїзду можна промити шлунок 1-2 л розчину марганцівки або сольового розчину, викликати блювання.

 Пити багато рідини. Навіть при полегшенні стану обов'язково необхідно звернутися до лікувальної установи.